КНДР перекинула до кордону з Південною Кореєю додаткові 250 ракетних установок

КНДР перекинула до кордону з Південною Кореєю додаткові 250 ракетних установок

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин оголосив про розміщення 250 нових пускових установок тактичних балістичних ракет вздовж кордону з Південною Кореєю. Про це пише CNN.

Державна газета КНДР Rodong Sinmun опублікувала фотографії, на яких зображені ракетні установки на базі транспортних засобів та десятки великих зелених військових вантажівок, вишикуваних перед Кімом. Урочиста церемонія передачі обладнання військовим командувачам відбулася у ввечері 4 серпня, супроводжуючись святковими феєрверками та оваціями натовпу.

У своєму виступі лідер Північної Кореї наголосив, що нові ракетні пускові установки були створені з використанням "виключно північнокорейських технологій". Він також зазначив, що ця демонстрація є лише першим етапом запланованого посилення ракетних військ прикордонних підрозділів КНДР.

"Ми можемо вибирати між діалогом і конфронтацією, але до конфронтації ми повинні бути більш ретельно готові", - заявив він.

Кім Чен Ин додав, що це є "основним принципом нашої політики щодо США, якого ми послідовно дотримуємося".

Він також попередив, що якщо Вашингтон проігнорує "неодноразові попередження" КНДР і продовжить "спроби підірвати безпеку регіону", це матиме "жахливі наслідки" для безпеки самих Сполучених Штатів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці липня повітряні кулі зі сміттям, запущені з Північної Кореї, приземлилися на території президентської резиденції в центрі Сеула

Головне