КНДР називає допомогу США Україні "грою з вогнем" з ядерною державою

КНДР називає допомогу США Україні

Північна Корея різко відреагувала на нещодавно анонсовану військову допомогу США Україні, назвавши її "помилкою" та "грою з вогнем" з ядерною державою. Про це пише Reuters.

Кім Йо Чжон - cестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина - заявила, що дії США та Заходу загострюють конфлікт в Україні та ставлять всю Європу на межу ядерної війни.

"Чи справді США та Захід здатні впоратися з наслідками, оскільки вони безрозсудно грають з вогнем проти рф, яка є ядерною наддержавою?", - заявила вона.

Як відомо, раніше цього місяця російський диктатор Володимир Путін оголосив про майбутні зміни в ядерній стратегії країни. Згідно з його заявою, рф розширює умови, за яких вона може вдатися до використання ядерної зброї. Зокрема, нова доктрина передбачає можливість ядерного удару у відповідь на агресію, навіть якщо противник застосовує лише звичайне озброєння, але створює при цьому "критичну загрозу" для країни. Крім того, проєкт оновленої ядерної доктрини розширює перелік держав та військових альянсів, щодо яких Москва застосовуватиме політику ядерного стримування. 

За останній рік Північна Корея та росія значно покращили свої відносини. Лідери двох країн зустрічалися двічі та домовилися про "всеосяжне стратегічне партнерство", яке включає зобов'язання щодо взаємної оборони.

Як писав "Ми-Україна" раніше, США звинувачують Північну Корею у незаконних поставках зброї рф, стверджуючи, що з вересня минулого року було відправлено щонайменше 16 500 контейнерів зі зброєю. Однак і Північна Корея, і рф заперечують будь-яку незаконну торгівлю зброєю.

 

Головне