КНДР могла передати росії майже 2 млн артирелійських снарядів, - WP

КНДР могла передати росії майже 2 млн артирелійських снарядів, - WP

Північна Корея з серпня 2023 року по січень 2024 року могла поставити росії 1,6 мільйонів артилерійських снарядів.

Про це повідомляє Washington Post.

Видання посилається на дані некомерційної організації C4ADS, що займається питаннями глобальної безпеки, та інформацію від російської транспортно-логістичної компанії.

Згідно з цими даними, з північнокорейського порту Раджин до російських портів Східний і Дунай в Приморському краї було доставлено понад 74000 тонн вибухових речовин чотирма суднами під російським прапором. Потім ці вантажі протягом тижня були відправлені до 16 пунктів призначення, переважно вздовж кордонів з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Путін їздив до Кім Чен Ина: нові загрози для України та світу від двох диктаторів

12 з цих пунктів знаходяться поблизу армійських складів боєприпасів і ракет, що дозволяє припустити, що документи про “вибухові речовини” насправді стосувалися ракет і артилерійських снарядів. Це приблизно дорівнює 1,6 млн артилерійських снарядів того типу, який росія використовувала у війні.

Washington Post цитує експерта з військової політики Майкла Кофмана, який вважає, що приплив північнокорейських боєприпасів допоміг переламати хід війни на користь росії. Раніше Держдепартамент США заявляв, що Північна Корея могла поставити росії 11000 контейнерів з різним озброєнням. Ні КНДР, ні росія, публічно не заявляли про постачання.

Як писали "Ми-Україна", російський терорист Володимир Путін міг таємно домовитися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином про постачання дешевої робочої сили з КНДР для підтримки російської економіки на тлі міжнародних санкцій.

Головне