КНДР готується відправити в рф ще одну групу військових

КНДР готується відправити в рф ще одну групу військових

Керівництво Північної Кореї планує направити до росії ще одну групу своїх солдатів для участі у війні проти України. Про це повідомляє Bloomberg.

"Перша група з 1500 елітних військ спеціального призначення вже проходить навчання на Далекому Сході росії в рамках запланованого розгортання приблизно 10 000 північнокорейських солдатів", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що вони були перевезені в порт Владивостока між 8 і 13 жовтня після першого заходу російських кораблів ВМС у північнокорейські води з 1990 року.

У документах розвідки Південної Кореї розписані деталі масштабів поставок зброї з Північної Кореї для підтримки військових операцій росії під час її повномасштабного вторгнення в Україну.

Згідно з аналізом даних, з серпня минулого року Пхеньян відправив вже приблизно 8 мільйонів снарядів північнокорейського виробництва калібру 122-мм і 152-мм.

Нагадаємо, що російські солдати вороже реагують на військових із північнокорейських підрозділів, які беруть участь у війні проти України. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, уряд США раніше утримався від рішучої реакції на підтримку Ірану російських військових, новий розвиток подій із залученням сил КНДР на бік рф у війні створює додатковий тиск на Вашингтон.

Головне