КНДР готує підрив прикордонних доріг, - Сеул

КНДР готує підрив прикордонних доріг, - Сеул

Збройні сили Північної Кореї ведуть підготовку до підриву доріг в демілітаризованій зоні між КНДР та Південної Кореєю. Про це пише Reuters.

Армія Південної Кореї зафіксувала, що військові КНДР "працювали під прикриттям" на дорогах зі свого боку кордону в районах західного та східного узбережжя. В Сеулі не виключили, що підрив може статися вже сьогодні, 14 жовтня. 

Як відомо, минулого тижня КНДР анонсувала повне блокування автомобільних та залізничних шляхів до Південної Кореї. 11 жовтня північнокорейський режим обвинуватив південного сусіда в запуску безпілотників над Пхеньяном для розкидання "пропагандистських" листівок. В Північній Кореї назвали цей крок "політичною та військовою провокацією, яка може призвести до збройного конфлікту".

На тлі цієї події КНДР також заявила про перекидання до кордону артилерійських підрозділів "у стані готовності відкрити вогонь". Окрім цього, у вихідні країна попередила про "жахливу катастрофу", якщо південнокорейські безпілотники знову будуть виявлені над Пхеньяном. 

Сеул коментарів щодо дронів над столицею КНДР не надав. В Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї сказали, що це чергова спроба Пхеньяна створити привід для провокацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові КНДР на Донеччині є: в ЦПД пояснили, які задачі виконують

Як писав "Ми-Україна" раніше, Китай розпочав масштабні військові навчання Joint Sword-2024B поблизу Тайваню. В КНР зауважили, що маневри є "суворим попередженням сепаратистським діям сил, що виступають за незалежність острова".

Головне