КМДА: У Києві не поспішатимуть з початком опалювального сезону в житлових будинках

КМДА: У Києві не поспішатимуть з початком опалювального сезону в житлових будинках

Початок опалювального сезону 2024-2025 в Києві готують з урахуванням погодних умов, тому подача тепла в домівки киян залежатиме від середньодобової температури.

Про це повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, тепло буде подаватися, коли середньодобова температура знизиться до 8 градусів або нижче протягом трьох днів. 

“Ми бачимо по тенденціях, що десь кінець жовтня, початок листопада вже температура буде нижчою, і тоді ми будемо приймати рішення про початок опалювального сезону”, - зазначив Пантелеєв.

Пріоритет зараз - збереження газу для найхолодніших місяців, таких як січень і лютий. Наразі подачу тепла розпочато для лікарень, шкіл і дитсадків.

“Витрачати газ на повітря ми не можемо. Нам треба, щоб того запасу газу, який є, вистачило нам, мається на увазі Києву і всій Україні саме тоді, коли буде на вулиці дуже холодно - це січень, лютий. Щоб у нас була можливість використовувати максимально ті запаси газу, які є”, - розповів заступник голови КМДА.

Він додав, що наразі цілком нормально утримуватися від використання цінних енергоресурсів, які в нас на вагу золота.

Нагадаємо, 15 жовтня - це умовний старт опалювального сезону в Україні. Насправді ж його починають, коли стовпчики термометрів не піднімаються вище 8 градусів тепла упродовж трьох днів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Маріуполі лише 30% міста готове до опалювального сезону. Водночас окупаційна "влада" говорить людям про 60%.

Головне