Кит, вистрибнувши з води, перекинув рибальське судно у Нью-Гемпширі (відео)

Кит, вистрибнувши з води, перекинув рибальське судно у Нью-Гемпширі (відео)

Біля узбережжя Нью-Гемпширу, неподалік парку Odiorne Point, кит, вистрибнувши з води, перекинув невелике судно з двома людьми на борту. Про це пише Sky News.

За повідомленням Берегової охорони США, семиметровий рибальський човен перекинувся після того, як під ним несподівано з'явився кит.

"Пасажирів викинуло з судна, коли воно перекинулося," - вказано у заяві відомства.

Обидва рибалки були врятовані завдяки швидкій реакції випадкового свідка події, якого Берегова охорона назвала "добрим самаритянином". За попередньою інформацією, ніхто з людей не постраждав.

Екіпаж рятувального судна зі станції Портсмут, прибувши на місце інциденту, підтвердив, що кит, ймовірно, також не зазнав ушкоджень.

Інформація про цю подію була передана до Центру прибережних досліджень морських тварин та Національного управління океанічних і атмосферних досліджень для подальшого вивчення.

Нагадаємо, у травні група косаток потопила яхту у Гібралтарській протоці. Іспанські рятувальники розповіли, що ссавці звернули увагу на яхту після того, як "вона їх протаранила". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, на австралійському пляжі Норт-Шор 23-річний професійний серфер Кай Маккензі зазнав нападу трьохметрової білої акули. Попри важке поранення - втрату ноги - чоловік спромігся відбитися від хижака та дістатися берега.

 

 

Головне