Кіровоградщина під обстрілом: ворог атакував "шахедами" і ракетами, є влучання

Кіровоградщина під обстрілом: ворог атакував

Кіровоградська область вночі у понеділок, 16 жовтня, пережила ракетно-дроновий удар. У місцевій ОВА повідомили про наявність влучання та одну поранену особу. 

"Всю ніч ворог тероризував Кіровоградщину ракетами і дронами. Працювало ППО. Є збиття, на жаль є й влучання", - написав голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Він уточнив, що в результаті обстрілу цивільна інфраструктура не постраждала. Проте через російську агресію було поранено одну людину, нині вона перебуває у медичному закладі. 

Як відомо, 16 жовтня вночі ворог запустив по території України балістичну "Іскандер М", п'ять керованих авіаракет Х-59 та 12 дронів -камікадзе типу Shahed. Українські оборонці ліквідували 11 ударних БпЛА та дві Х-59

Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що ця атака не була спрямована на південний регіон України, але сконцентрувалася на південному сході та центральних областях. Важливою особливістю сьогоднішньої атаки була складна траєкторія руху і використання "шахедів" через погіршені погодні умови, зокрема шторми та сильний поривчастий вітер на півдні.

Нагадаємо, гучно 16 жовтня вночі було і на Дніпропетровщині. По області противник вдарив двома ракетами, є "приліт". Нікополь та низку сіл Марганецької громади російська армія вкривала з "Градів" та артилерії. У місті руйнувань зазнали об'єкт інфраструктури, підприємство, газогін, низка ліній електропередач, приватні будинки, а також багатоквартирний будинок.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цієї ж ночі ворог атакував ракетами та ударними дронами територію Полтавської області. Нині відомо про трьох постраждалих, серед яких дитина 10 років. Загиблих немає.

 

 

Головне