Кірбі відреагував на заклик Зеленського зняти обмеження на удари по рф

Кірбі відреагував на заклик Зеленського зняти обмеження на удари по рф

Сполучені Штати Америки продовжуватимуть обговорювати з Україною питання про можливість дозволу на далекобійні удари по території росії, але ці переговори залишатимуться непублічними.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу.

Кірбі попросили висловитися з приводу нового звернення президента України Володимира Зеленського щодо зняття обмежень на використання західної зброї для ударів по російській території.

Він підкреслив, що президент Зеленський неодноразово звертався з проханням дозволити завдавати ударів по більшій кількості російських військових цілей за допомогою зброї, наданої США, як публічно, так і в приватному порядку.

"Зрозуміло, чому він так чинить: його країна зазнала нападу. Але, як я вже говорив багато разів, ми продовжимо говорити з українцями, але робитимемо це в приватному порядку", – пояснив він.

Представник Білого дому також зазначив, що на даний момент політика використання американської зброї Україною залишається без змін.

Нагадаємо, 26 серпня російська федерація завдала наймасштабнішого удару по Україні: окупанти запустили 127 ракет різних типів та 109 ударних БпЛА. Сили ППО збили 102 ракети та 99 ударних БПЛА.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російська армія 27 серпня завдала масованого ракетно-дронового удару по Україні. Протягом ночі Сили протиповітряної оборони збили п’ять крилатих ракет та 60 ударних БпЛА.

Головне