Кінологи Нацполіції перейняли досвід США у пошуку злочинців, зброї та вибухівки

Кінологи Нацполіції перейняли досвід США у пошуку злочинців, зброї та вибухівки

Делегація українських кінологів перейняла передові методи американських колег для ефективного пошуку вибухівки, зброї та затримання злочинців під час візиту до США, організованого за підтримки Фонду Говарда Баффета.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Делегація з представників кінологічних служб поліції Київської, Львівської, Херсонської та Сумської областей, очолювана начальницею Відділу організації кінологічної діяльності Нацполіції Світланою Коломієць, протягом п’ятиденного візиту до США переймала досвід американських колег. Візит відбувся до Департаменту поліції міста Декейтер, штат Іллінойс, де українським фахівцям детально розповіли про роботу місцевих слідчих, спецпризначенців та кінологів.

Крім того, делегація відвідала поліцейську академію, де кінологи дізналися про особливості підготовки американських службових собак для пошуку вибухівки, наркотиків і затримання злочинців. Вони також удосконалили свої навички зі стрільби у віртуальному тирі.

Українські кінологи поділилися власним досвідом роботи у складних умовах війни, зокрема у пошуку людей під завалами після російських обстрілів, розмінуванні територій та виявленні вибухівки й зброї.

Навчання проводилося на базі сучасного кінологічного центру поліції США. Світлана Коломієць подякувала американським колегам та Фонду Говарда Баффета за підтримку, зазначивши, що цей обмін досвідом є надзвичайно важливим для України у складний час війни.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Верховний суд Бразилії повідомив, що адвокати соціальної мережі X не сплатили штрафи на вказаний банківський рахунок. Через це було відкладено рішення щодо дозволу технологічній компанії відновити роботу в Бразилії.

Головне