Кім: У Миколаївській області з 288 тисяч га замінованих земель розчистили 60 тисяч

Кім: У Миколаївській області з 288 тисяч га замінованих земель розчистили 60 тисяч

У Миколаївській області цього року планують розмінувати 85 тисяч гектарів земель. Наразі в регіоні заміновано приблизно 288 тисяч гектарів. Про це розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Приблизно 288 тисяч гектарів землі, які заміновані у Миколаївській області чи підлягають обстеженню. Зараз більше 60 тисяч вже оброблено. І плани на цей рік - близько 85 тисяч, наскільки я пам'ятаю. Ми його виконаємо", - зазначив Кім.

При цьому він наголосив, що попри збільшення темпів розмінування, проблема досить велика. Адже значна кількість фахівців наразі працює на Херсонщині.

"Темпи збільшуються, але проблема залишається великою через значні обсяги мінування. Також ми розуміємо пріоритетність і багато екіпажів працюють в Херсонській області і на Запорізькому напрямку", - наголосив голова Миколаївської ОВА.

Нагадаємо, харківські інженери розробили машину для підготовки ґрунту для розмінування територій, які забруднені ворожими вибухівками. Розробка харків’ян буде корисною для Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту та приватних операторів, які розміновують Україну.

Як повідомляли "Ми-Україна", близько 174 000 квадратних кілометрів території України потребують процедури розміновування. На це може піти 757 років.

Головне