Кім пояснив, чому росія продовжує чергування кораблів у Чорному морі

Кім пояснив, чому росія продовжує чергування кораблів у Чорному морі

Російські окупаційні війська тримають кораблі на бойовому чергуванні у Чорному морі не для підготовки до нової атаки по території України. Це може свідчити про страх загарбників через наближення контрнаступу Збройних сил України.

Про це заявив голова обласної військової адміністрації Миколаївської області Віталій Кім в ефірі телемарафону.

"На мою думку, те, що зараз відбувається, то вони (російські кораблі - ред.) чергують не через те, що готуються до атаки. Вони бояться українського контрнаступу та ударів ЗСУ через їх ефективність", - пояснив свою думку Кім.

Голова Миколаївської ОВА також зазначив, що наразі окупанти частину флоту вивели з-під можливого удару. Водночас частина продовжує залишатися на чергуванні в морі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник начальника Одеської ОВА Сергій Братчук розповів, що російська федерація одразу після повномасштабного вторгнення розкидала у Чорному морі міни. Йдеться про понад 400 штук. Він додав, що ці міни росіяни ще у 2014 році вкрали в України. Крім того, станом на зараз в акваторії Чорного моря залишилося ще близько 100 дрейфуючих мін.

Також росія тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі чотири кораблі, серед них – носій крилатих ракет типу “Калібр”. Прес-служба Військово-морських сил ЗСУ зазначає, що в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель. У Середземному морі зафіксована присутність близько семи російських кораблів, зокрема трьох ракетоносіїв, загальний залп яких становить до 20 “Калібрів”.

Головне