Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея нарощуватиме свій ядерний арсенал

Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея нарощуватиме свій ядерний арсенал

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна має намір "експоненціально" збільшити кількість своєї ядерної зброї. У своїй промові, присвяченій річниці заснування Північної Кореї, він зазначив, що країна реалізує політику розширення ядерного потенціалу для забезпечення національної безпеки.

Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на KCNA.

За словами лідера Північної Кореї, країна повинна посилити свою ядерну готовність, щоб забезпечити право на безпеку в умовах "зростаючих загроз" з боку США та їхніх союзників. Кім Чен Ин також вказав на "серйозну загрозу", яку представляє очолюваний США ядерний військовий блок в регіоні.

У відповідь на ці заяви, заступник міністра оборони Південної Кореї Чо Чанг Ре, разом із його американськими та японськими колегами, засудив диверсифікацію ядерних систем доставки Пхеньяна. На зустрічі в Сеулі, представники трьох країн підтвердили зобов'язання посилювати тристоронню співпрацю для забезпечення миру в регіоні. Вони домовилися провести наступний раунд тристоронніх військових навчань для посилення стримування ядерної та ракетної загрози Північної Кореї.

Крім того, у вівторок Південна Корея проведе зустріч на рівні міністрів оборони з державами-членами Командування ООН (UNC), яке очолює командувач збройних сил США, дислокованих у Південній Кореї. Зустріч має на меті обговорення подальших кроків у реагуванні на зростаючу загрозу з боку Північної Кореї.

Як повідомляв "Ми-Україна", у Північній Кореї стратили приблизно 30 посадовців через їхню "нездатність" впоратися з наслідками руйнівної повені наприкінці липня, внаслідок якої загинуло та зникло понад 1000 осіб.

Головне