Кількість російських атак зменшилась на тлі підготовки до нового масованого удару, – Гуменюк

Кількість російських атак зменшилась на тлі підготовки до нового масованого удару, – Гуменюк

Російська армія готується до завдання чергових масованих ракетно-авіаційних ударів по Україні. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповіла речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк.

Останнім часом, за її словами, противник застосовує для ураження групи "шахедів", які перевищують 10 одиниць або зовсім нечисленні - три-чотири штуки. В останньому випадку таким чином окупанти проміряють готовність української ППО, "а не намагалися щось ушкодити".

"Ця виправдовується тим, що вони готуються до наступних атак. Це треба усвідомлювати і не треба цього лякатися. До цього просто треба бути готовими", - зазначила Гуменюк. 

Вона наголосила на тому, що подекуди навіть бойова робота призводить до того, що збита ракета або дрон можуть завдати руйнувань або поранень, тому закликала людей ходити до укриттів.

Нагадаємо, російська армія у ніч на 5 квітня атакувала українські мирні населені пункти 13 баражуючими боєприпасами типу Shahed, двома зенітними керованими ракетами С-300 і трьома балістичними ракетами "Іскандер-М". Ударні дрони противник запускав з території захопленого Криму двома хвилями. Перша - була зосереджена на півдні та південному сході, рухалась у напрямку Запоріжжя та Дніпропетровщини. Друга хвиля була більш стрімкою та спрямованою через акваторію Чорного моря у бік Одещини.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни 5 квітня вранці обстріляли Херсон з окупованого лівобережжя області. Під ударом опинились житлові квартали у Дніпровському районі, постраждало троє цивільних.

 

 

Головне