"Київстар" оцінює збитки від кібератаки 12 грудня у 3,6 млрд гривень

Мобільний оператор "Київстар" оцінює збитки від кібератаки, яка сталась у вівторок, 12 грудня, у 3,6 млрд гривень.

Про це повідомила інформаційна агенція Reuters. Як зазначається, в українській материнській компанії  "Київстар" Veon заявили, що фінансові втрати були спричинені заходами з компенсації клієнтам незручностей, які були спричинені кібератакою і відсутністю доступу до послуга оператора.

Компанія провела оцінку фінансового впливу, і наразі попередні результати стали доступними. Таким чином збитки "Київстар" становлять приблизно в 3,6 млрд гривень, тобто близько 95 млн доларів США. Ймовірно, що суттєвого фінансового впливу на консолідовані результати за 2023 рік не буде, переконані в "Київстарі".

Водночас втрата доходу через заходи з підвищення лояльності клієнтів, які вживав "Київстар" для компенсації незручностей, до яких призвели збої в роботі, матиме свій вплив на її консолідовані результати доходів за 2024 рік.

Нагадаємо, хакерам вдалося зламати захист мобільного оператора "Київстар" через обліковий запис одного зі співробітників компанії. Користувачі "Київстар" ввечері 13 грудня почали повідомляти про відновлення роботи мережі компанії. Згодом у компанії підтвердили, що о 18:00 спеціалісти розпочали включення голосового зв'язку по всій Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки відкрила справу щодо хакерської атаки на "Київстар". Провадження відкрили за вісьмома статтями Кримінального кодексу України. До хакерської атаки на "Київстар" можуть бути причетні спецслужби рф.

Головне