Хусити заявили про удар по черговому контейнеровозу новою балістичною ракетою

Хусити заявили про удар по черговому контейнеровозу новою балістичною ракетою

Єменські хусити заявили про "успішну" атаку на судно MSC Sarah V із застосуванням новітнього балістичного озброєння. Інцидент стався 25 квітня в Аравійському морі, за 246 морських миль від єменського Ніштуна, пише Reuters.

Об'єднаний морський інформаційний центр Червоного моря та Аденської затоки підтвердив атаку на судно під ліберійським. Його фахівці вказали, що корабель не зазнав значних пошкоджень. 

Водночас представник єменського угруповання Яхья Сареа заявив про "точне і пряме" влучання в корабель, назвавши його "ізраїльським". Ця заява підтверджує, що хусити продовжують свою кампанію проти суден, які вони вважають пов'язаними з Ізраїлем, висловлюючи таким чином солідарність з палестинцями в Секторі Гази.

Управління морських торгових операцій Великої Британії повідомило, що екіпаж судна знаходиться в безпеці, а саме судно продовжує рух до наступного порту призначення. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хусити атакували українське судно в Аденській затоці

Ця атака є частиною серії нападів, які хусити здійснюють з листопада минулого року. За цей час вони вже потопили два судна, захопили ще одне і спричинили загибель щонайменше трьох моряків. Останнім затонув корабель Tutor, його екіпаж був успішно евакуйований кораблем ВМС США. Після атаки один моряк вважається зниклим безвісти.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цього місяця єменські повстанці-хусити завдали ракетних ударів по двох комерційних суднах в Аденській затоці. Згідно з інформацією CENTCOM, хусити уразили протикорабельною балістичною ракетою контейнеровоз Tavvishi, який ходить під ліберійським прапором і належить Швейцарії,а також німецький вантажний корабель Norderney, що діє під прапорами Антигуа і Барбуди.

Головне