Хусити атакували українське судно в Аденській затоці

Хусити атакували українське судно в Аденській затоці

Єменські хусити атакували українське судно "Вербена" в Аденській затоці, внаслідок чого поранено одного моряка. Про це повідомило Центральне командування збройних сил США.

В ЗС США заявили, що хусити, підтримувані Іраном, запустили дві протикорабельні крилаті ракети в Аденську затоку. Обидві ракети влучили в суховантаж "Вербена" під прапором Палау, що належить Україні та експлуатується Польщею.

Судно "Вербена" нещодавно пришвартувалося в Малайзії і прямувало до Італії з вантажем дерев'яних будівельних матеріалів.

"Вербена" повідомило про пошкодження і пожежу на борту. Екіпаж продовжує боротися з вогнем. Один цивільний моряк отримав серйозні поранення під час атаки. Його було евакуйовано вертольотом з американського крейсера USS Philippine Sea.

"Така безрозсудна поведінка підтримуваних Іраном хуситів загрожує регіональній стабільності та ставить під загрозу життя моряків у Червоному морі та Аденській затоці. Хусити стверджують, що діють від імені палестинців у Газі, але вони атакують і загрожують життю громадян третіх країн, які не мають нічого спільного з конфліктом у Газі", - йдеться у дописі.

Американські військові також підкреслили, що створена хуситами загроза безпеці транзиту у регіоні ускладнює не лише комерційні перевезення, але й доставку гуманітарної допомоги на території Ємену та Гази.

Центральне командування Збройних сил США продовжить співпрацювати з партнерами з метою притягнення хуситів до відповідальності та зменшення їхнього військового потенціалу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росія запустила по Україні десятки дронів та ракет - як відпрацювала ППО.

Головне