Камала Гарріс заявила, що йде на вибори: що відомо про віцепрезидентку США

Камала Гарріс заявила, що йде на вибори: що відомо про віцепрезидентку США

Віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила про намір балотуватися на посаду президента на майбутніх виборах, інформує The New York Times.

Відомо, що 21 липня президент США Джо Байден залишив виборчі перегони та закликав демократів висунути замість нього Камалу Гарріс.

"Для мене велика честь отримати схвалення президента, і я маю намір заслужити і виграти цю номінацію. До дня виборів залишилося 107 днів. Разом ми будемо боротися. І разом ми переможемо", - заявила вона.

Що відомо про Камалу Гарріс: 

  • Камала Деві Гарріс народилася 20 жовтня 1964 року в Окленді (штат Каліфорнія). Родина імігрували в США з Індії та Ямайки. 
  • З 1990 року Гарріс працювала в прокуратурі округу Аламіда в Окленді, де займалася справами, пов'язаними із сексуальними злочинами.
  • У 2003 році Гарріс виграла вибори на посаду окружного прокурора Сан-Франциско. 
  • 2010 року Камалу Гарріс обрали генпрокурором Каліфорнії.
  • Також Гарріс відмовилася підтримати два законопроєкти прозаборону в штаті смертної кари. Таким вчинком викликала обурення правозахисників.
  • У 2016 році Гарріс перемогла на виборах сенатора від штату Каліфорнія. Підтримувала право на аборт і легалізацію одностатевих шлюбів. Також виступала за легалізацію канабісу на федеральному рівні.
  • 2019 року брала свою участь у президентських перегонах. Деякий час була серед лідерів праймеріз Демократичної партії, однак врешті не змогла зберегти цю популярність, знялася з виборів та підтримала кандидатуру Байдена.
  • Під час перегонів Байден номінував Гарріс у віцепрезиденти – це фактично друга особа в Білому домі.

Варто зауважити, що на Глобальному саміті миру віцепрезидентка США заявила, що Вашингтон і надалі захищатиме демократичні цінності та протистоятиме диктаторам. Гарріс засуджує агресію російської федерації проти України та назвала умови кремлівського диктатора Путіна фактично "вимогою капітуляції", а не щирою спробою припинити війну.

Нагадаємо, що 46-й президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден оголосив про своє рішення вийти із президентських перегонів. Він не буде балотуватися на переобрання. 

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підтримав віце-президентку Камалу Гарріс як кандидатку на президентських виборах від Демократичної партії.

Головне