Хотів збагатитися на ухилянтах: ДБР затримало посадовця міграційної служби

Хотів збагатитися на ухилянтах: ДБР затримало посадовця міграційної служби

В Одеській області співробітник міграційної служби був затриманий за спробу нелегально переправити чоловіків призовного віку до Молдови за гроші.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

У липні 2024 року в.о. начальника одного з відділів ДМС почав переговори з прикордонником, який мав допомогти йому в організації нелегального переправлення військовозобов'язаних осіб до Республіки Молдова, обходячи контрольні пункти. Прикордонник, дізнавшись про цю протиправну пропозицію, одразу повідомив про це керівництву і правоохоронцям.

Посадовець ДМС через соціальні мережі шукав клієнтів, які бажали нелегально покинути країну, і вимагав 10 000 доларів США з кожного. Він уклав угоди з трьома клієнтами, отримав від них 30 000 доларів і передав 9 000 доларів прикордоннику.

У пошуках легкого заробітку фігурант склав листа, в якому висловлював бажання швидко розбагатіти.

Однак 23 липня правоохоронці затримали його під час передачі обумовленої суми грошей. Трьох військовозобов’язаних чоловіків передали прикордонникам для оформлення адміністративних протоколів.

Під час обшуків у посадовця знайшли понад 20 000 доларів США.

Йому висунуто звинувачення в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. Згідно із санкцією статті, йому загрожує до 9 років ув'язнення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Херсонщині на 97% завершено будівництво оборонних рубежів.

Головне