Хотів нелегально перетнути кордон: ДБР розслідує обставини смерті військового

Хотів нелегально перетнути кордон: ДБР розслідує обставини смерті військового

Працівники ДБР відкрили кримінальне провадження через смерть військовослужбовця, який намагався незаконно перетнути україно-молдовський кордон.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

14 липня в Захарівському районі Одеської області четверо військовослужбовців втекли з навчальної частини та пішки намагалися дістатися до Республіки Молдова. Для того щоб під'їхати до кордону, вони скористалися послугами таксі.

Під час спроби перетину кордону їх помітили прикордонники і затримали. Один з втікачів напав на прикордонника, намагаючись втекти. У відповідь прикордонник застосував службову зброю і застрелив нападника.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин події.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Раніше працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Його звинувачують у неприбутті на службу без поважних причин.

Розслідування встановило, що експосадовець у 2022-2023 роках виїжджав за кордон, видаючи себе за постраждалого внаслідок російської агресії. За допомогою знайомого лікаря він оформляв документи для виїзду на лікування після нібито поранення на фронті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Львівщині пролунав потужний вибух біля ТЦК.

Головне