Хочуть вигнати з міста: в Маріуполі окупанти готують "реєстр небажаних мешканців"

Хочуть вигнати з міста: в Маріуполі окупанти готують

Російська влада встановлює "реєстри" мешканців тимчасово окупованого Маріуполя, яким заборонено залишатися у місті. Це робиться з огляду на побоювання посилення діяльності українських "агентів".

Про це повідомляє Центр національного спротиву у Telegram.

Реєстр включатиме тих, хто підлягає депортації та тих, хто не має можливості повернутися.

Близько 600 мешканців повернулися до міста за різних обставин, але окупанти бояться через можливе повернення "агентів" з боку українських військових, тому і створюють цей реєстр.

Це ще один злочин росії, коли мешканцям заборонено жити у власному місті, що до того було піддане руйнації російськими військами, через політику Кремля.

Одночасно, за словами представників ЦНС, до Маріуполя завозять етнічних росіян та мешканців з Центральної Азії, що призводить до зміни демографічного складу населення в регіоні.

"Центр національного спротиву зауважує, що всі відповідальні за цю політику колаборанти понесуть відповідальність", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, в окупованій Авдіївці лишилося 700 людей, більшість вже розчарувалися в "руському мирі". В місті тривають постійні перевірки та минула ейфорія у людей, які чекали росіян.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, МВС росії видалило Зеленського та Порошенка з бази розшуку.

Головне