Харків'янка постане перед судом за допомогу окупантам

Харків'янка постане перед судом за допомогу окупантам

Харків'янка, яка збирала та передавала окупантам інформацію про українських військових та наслідки ракетних ударів, постане перед судом.

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура. 

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо 41-річної жительки Харкова, яка обвинувачується у співпраці з прокремлівським журналістом. Жінка збирала та передавала йому інформацію про мобілізаційні заходи, роботу ППО та наслідки обстрілів міста, який використовував їх для створення фейкових новин та дезінформації..

Згідно з матеріалами слідства, у січні 2024 року харків'янка через проросійську соцмережу зв'язалася з російським пропагандистом, який працював на окупантів. Вона поділяла проросійські погляди та прагнула захоплення Харкова російськими військами.

Крім того, харків'янка допомагала окупантам знайти житло в місті, рекомендуючи їм місця та способи оренди, де не перевіряють документи. Також вона заперечувала збройну агресію росії проти України та виправдовувала дії окупантів.

Наразі жінка перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Як писали "Ми-Україна" раніше, співробітники Служби безпеки України викрили та затримали двох жінок, які на початку повномасштабної війни співпрацювали з окупантами у Херсонській та Харківській областях.

Головне