Хайфа під ударом: "Хезболла" вранці атакувала третє за величиною місто Ізраїлю

Хайфа під ударом:

Ізраїль вранці 7 жовтня - у першу річницю початку війни в Секторі Гази - пережив хвилю атак з боку ліванського угруповання "Хезболла". Ракети поцілили по Хайфі, третьому за величиною місті країни, пише Reuters.

Підтримуваний Іраном союзник ХАМАС заявив про удар по військовій базі на південь від Хайфи ракетами "Fadi 1". Крім того, було здійснено атаку на місто Тверія, розташоване за 65 км від Хайфи. Ізраїльська поліція підтвердила влучання ракет у Хайфу, а місцеві ЗМІ повідомили про 10 поранених.

Ізраїльські військові підтвердили пуск п'яти ракет по Хайфі та ще 15 - по району Тверії. Частину снарядів було перехоплено, але деякі досягли цілі, спричинивши пошкодження будівель та легкі травми серед населення.

Нагадаємо, Ізраїль вночі атакував південні передмістя Бейрута, де розташований розвідувальний штаб "Хезболли". Також ЦАХАЛ повідомив про удари по складах зброї "Хезболли" у районі міста, після чого сталися вторинні вибухи. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Армія оборони Ізраїлю за рік завдала ударів по понад 40 000 цілей ХАМАС, зокрема було виявлено 4700 тунелів та знищено 1000 ракетних установок. За рік бойових дій Тель-Авів втратив загиблими 726 ізраїльських солдатів, з яких 380 - загинули під час атаки 7 жовтня 2023 року.

Головне