Керуванню дронами навчать ще 10 тис операторів, - Михайло Федоров

Керуванню дронами навчать ще 10 тис операторів, - Михайло Федоров

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів про запуск чергового етапу навчання ще 10 тис. операторів БПЛА.

Про це голова Мінцифри повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Сьогодні ми запустили новий етап навчання 10 тис. операторів БПЛА. Ми закінчили перший етап, навчили вже 10 тис. операторів. Надали грант військовим, щоб вони прийшли в школу і навчилися керувати різними видами дронів", - розповів міністр.

За словами Федорова, 26 шкіл приступили до навчання. Програма цього навчання включає, крім іншого, керування літальними апаратами розвідувального типу та бомберами.

Федоров також наголосив на важливості навчання якомога більшої кількості професійних операторів, адже це й "технологічна війна".

"Сьогодні роль БПЛА безцінна", - зазначив очільник Мінцифри.

Крім того, він вважає необхідним наразі знімати всі блоки для виробництва БПЛА та масштабувати його, а також навчати керуванню дронами максимально ефективно.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна розвинула мережу власних агентів всередині росії, які працюють над проведенням диверсій. Країна надає їм безпілотники для організації атак. Як зазначається, офіційні особи США переконані, що проукраїнські агенти всередині росії здійснили атаку безпілотників на Кремль на початку травня. Вони запустили безпілотники з території рф, а не доставили їх з України до Москви.

Однак незрозуміло, чи інші атаки безпілотників, у тому числі та, що була спрямована на Москву та область, та інший удар по нафтопереробних заводах на півдні Росії, також були здійснені з території росії чи здійснені цією мережею проукраїнських оперативників.

Головне