Керченський міст не був ціллю під час останньої атаки, – Буданов

Керченський міст не був ціллю під час останньої атаки, – Буданов

Під час останньої атаки на Крим Керченський міст не був головною ціллю, український засіб ураження збився з курсу через пуск росіянами чотирьох зенітних ракет.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю Крим.Реалії.

"Я вам хочу прямо сказати, що там була інша ціль. Але чотири зенітні ракети були пущені на її перехоплення і, трошки підбивши, збилися з курсу. Не значно. Вони (росіяни) вірять, що це йшло в міст. В принципі, хай вірять. Тут вже нічого такого немає. Бо це минула історія", - розповів Буданов.

За словами керівника військової розвідки, збиток від того засобу ураження, який був використаний, був "зовсім незначний", тому що той засіб "йшов трошки далі, і не до мосту він йшов".

Який саме об’єкт планували уразити – Буданов не уточнив.

"Оскільки вони чотири зенітні ракети використали для ураження того об’єкта, вони його трохи збили з курсу. Не значно. І він зачепив Кримський міст, зрештою", - пояснив він.

Крім того, очільник ГУР відповів, чи можуть димові завіси захистити від ракети чи дрону:

"В їх дуже сумнівній логіці димова завіса має «осліпити» оптичну систему наведення керованих крилатих ракет. Але там кілька систем наведення. І, крім того, дим буде просто над мостом, тобто це фінальний проміжок. Навіть якщо "засліпить", то куди вона відхилиться на відстані 100-200 метрів? Та нікуди, вона вже просто буде йти по інерції. Це дурниці, вони тільки своє населення лякають".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, нацгвардійці знищили ворожі САУ “Піон” та “Акація”.

Головне