Кемерон відреагував на наступ рф на Харківщині: Україні треба більше допомоги

Кемерон відреагував на наступ рф на Харківщині: Україні треба більше допомоги

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив про небезпеку через наступ російських окупантів на Харківщині, який розпочався вранці 10 травня. Про це пише Sky News.

Очільник британського зовнішньополітичного відомства заявив, що партнери повинні посилити допомогу Україні, яка протистоїть новій хвилі наступу рф.

"Це тільки підкреслює, що йдеться про необґрунтоване, незаконне вторгнення путіна в незалежну, суверенну країну. І зараз він (російський диктатор Володимир Путін, - ред.), як би це сказати, знову вторгся в неї з півночі від Харкова. Ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти українцям", - наголосив Кемерон.

Водночас він нагадав, що напередодні Велика Британія та США оголосили про нові пакети допомоги Україні.

"Зараз ми перші, хто сказав, що це пакет, який діятиме не тільки цього року, а й наступного, і в наступних. Але американські гроші матимуть значення - тож ми маємо надати українцям підтримку, якої вони потребують", - заявив очільник МЗС Британії.

Як повідомляли "Ми-Україна", Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що на Харківщині тривають зіткнення у районах прикордонного поясу поблизу державного кордону з росією. Ситуація на фронті залишається напруженою, оскільки противник активно атакує позиції українських військ з метою просунутися глибше на територію України.

Головне