"Категорично не згоден": Сергій Шефір розкритикував бажання брата "дружити з росією"

Співзасновник студії "Квартал 95" та колишній бізнес-партнер президента Володимира Зеленського Борис Шефір попри повномасштабну війну виступив за "дружбу" між Україною та росією. Його брат, Сергій Шефір, відкинув таку позицію.

Про це йдеться у його заяві, яку цитує Радіо Свобода.

Сергій Шефір заявив, що не поділяє поглядів свого брата. Він зазначив, що росія – країна-агресор і терорист, яка веде війну проти України. За словами Сергія Шефіра, росія та особисто Путін повинні нести відповідальність за злочини, скоєні проти українців.

Він також підкреслив, що для України надзвичайно важливий мир. Він підтримав дії президента Зеленського, які спрямовані на перемогу, як громадянин і друг.

Що ж до критики президента Зеленського Борисом, Сергій Шефір сказав:

"Україні потрібен мир. І формула цього миру чітко висловлена Володимиром Зеленським. Його дії як президента України, які він робить для нашої перемоги, я підтримую як громадянин і друг".

Шефір також зазначив, що він народився у Кривому Розі та жив у російськомовному середовищі, але війна змусила його переглянути свої погляди. Він став більш поважати українську мову, культуру та історію, і вважає, що майбутнє України пов'язане з Європейським союзом і НАТО. В своєму зверненні він також висловив впевненість у перемозі України в цій війні і заявив, що зробить все можливе для цього.

Довідка.

Борис Шефір разом зі своїми дітьми виїхав до Німеччини. Він висловив думку, що в українсько-російській війні не буде переможців, і підтримує ідею "дружніх стосунків".

"Я розмовляю російською. Я люблю російську мову, російську культуру... Я не можу дивитися, як руйнують пам’ятники Пушкіну в країні. Для мене це дурість. Якби я був поруч (із Зеленським. – Ред.), я сказав би: давай це діло згортати і давай дружити. Але там зовсім інші установки", - сказав він.

Він висловив сподівання, що коли росія припинить свої необгрунтовані дії, між нашими країнами встановляться "добрі стосунки".

Колишній бізнес-партнер Зеленського відповів, що два роки не зідзвонювався з президентом – той не телефонує і не бере слухавку.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, 30 березня Зеленський звільнив Шефіра з посади першого помічника президента та низку своїх радників.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.