Кандидат у президенти США від республіканців закликав збільшити допомогу Україні

Кандидат у президенти США від республіканців закликав збільшити допомогу Україні

Кандидат у президенти США від республіканців Крістофер Крісті закликав збільшити допомогу Україні. За його словами, передання зброї Україні приносить Штатам десятикратний виграш.

Про це член Республіканської партії заявив в ефірі телеканалу Fox News. Він наголосив, що Сполучені Штати мають продовжувати передавати допомогу Україні.

За словами Крісті, Пентагон витрачає 5% річного бюджету на військову допомогу Збройним силам України. Українські захисники та захисниці з американською зброєю знищили половину російської техніки на полі бою.

На думку республіканця, США необхідно надавати ще більше підтримки, аби виконати обіцянку, яку країна давала своїм партнерам та союзникам. В іншому випадку партнери можуть засумніватися в тому, що США свої обіцянки виконують.

Крісті також нагадав в ефірі, що Сполучені Штати пообіцяли Україні підтримку в разі загрози її територіальній цілісності ще на початку 1990-х, коли вмовили Київ позбутися ядерної зброї. Тоді, як додав політик, Україна свої обіцянки виконала, а тепер черга США.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, спікером Палати представників США став Майк Джонсон. Він є представником республіканської більшості, а також представником штату Луїзіана та прихильником експрезидента Дональда Трампа.

Головне