Канада та Україна започаткують коаліцію з повернення українських дітей, - Мелані Жолі

Канада та Україна започаткують коаліцію з повернення українських дітей, - Мелані Жолі

Оттава та Київ домовились про заснування коаліції з повернення викрадених агресором українських дітей. На цьому під час брифінгу за підсумками зустрічі з головою МЗС України Дмитром Кулебою розповіла його канадська колега Мелані Жолі.

Вона зазначила, що вони залучать багато країн світу для вирішення цього питання.

"Важливість повернення нелегально вивезених з України дітей не може бути занижена. Ми будемо говорити з багатьма країнами світу: Мексика, Бразилія, Південна Африка, Катар. І таким чином будемо інформувати весь світ хто ці діти, будемо переконувати країни об‘єднатися навколо цього питання. І також будемо працювати з тими країнами, які мають прямі контакти з рф, щоб сприяти поверненню дітей додому. Тому що кожна дитина має бути повернута їх родинам, і це буде перемога всіх", - зазначила вона.

Жолі наголосила, що Канада буде з Україною стільки, скільки це буде потрібно.

Нагадаємо, напередодні під час міжнародної конференції "Війна росії проти дітей" у Латвії генпрокурор Андрій Костін розповів скільки дітей за час "великої війни" депортувала росія. За даними ОГПУ, йдеться про щонайменше 19 546 маленьких українців. Він додав, що їх не просто депортують з Батьківщини, а і насильницьким способом позбавляють їхньої ідентичності. Для цього дітей віддають у російські родини, примушують отримувати освіту за російськими стандартами та не дають змоги говорити рідною мовою. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у січні президент Володимир Зеленський обговорив питання повернення викрадених росією дітей з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом аль-Тані.

Головне