Кабмін спростив процедуру всиновлення дітей

Кабмін спростив процедуру всиновлення дітей

Кабмін спростив процедуру всиновлення та влаштування дітей у нову сімʼю. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Тепер родина, яка перебуває в процесі всиновлення, зможе забрати дитину до того, як суд винесе відповідне рішення. Але родина повинна отримати від райдержадміністрації чи місцевого виконавчого органу схвальний висновок про доцільність усиновлення.

Термін дії довідки про проходження курсу підготовки виховання дітей триватиме 24 місяці. Довідку майбутні усиновлювачі будуть отримувати протягом п'яти робочих днів (раніше було 10 днів) після завершення курсів.

Тимчасово влаштувати дитину до сім'ї потенційних усиновлювачів можна буде за умов, якщо вони:

  • отримали позитивний висновок райдержадміністрації чи виконавчого органу місцевої влади про доцільність усиновлення і відповідність інтересам дитини;
  • подали до суду заяву про усиновлення дитини.

Стане простіше оформити опіку чи піклування над дитиною, якщо другий з подружжя перебуває на військовій службі. За правилами, подавати висновок про стан здоров'я мають обидва з подружжя, але тепер військовий (військова) зможе зробити це протягом 15 календарних днів після повернення. 

Нагадаємо, в Україні можуть збільшити штраф для водіїв, які не пропускають транспортні засоби зі спецсигналами. Про це розповіла журналістка Олена Чернякова в програмі "На часі".

Як писали "Ми-Україна" раніше, франшиза "Дюни" у світовому прокаті зібрала понад мільярд доларів. Про це повідомило видання Сollider.

Друга частина "Дюни" зібрала загальні прибутки у 574,4 мільйонів доларів — 233,4 мільйонів доларів прийшлися на внутрішній ринок, тоді як закордонні збори сягнули 341 мільйонів доларів.

 

Головне