Євросоюз розробляє новий план для збільшення військової допомоги Україні

Євросоюз розробляє новий план для збільшення військової допомоги Україні

Європейський Союз цього тижня почне розглядати новий план надання грошей для військової допомоги Україні. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

"Враховуючи залежність України від зовнішньої підтримки, вибір, зроблений країнами-членами та партнерами ЄС у найближчий період, або дозволить Україні рішуче прогресувати, або серйозно підірве її здатність протистояти", – йдеться у пропозиції.

Якщо цей проєкт схвалять, то країни-учасниці ЄС зможуть повернути до своїх бюджетів понад 20 мільярдів євро з фондів Євросоюзу в обмін на "десятки мільярдів євро" військової допомоги, яку вони нададуть Україні в наступні чотири роки.

В ЄС пропонують створити спеціалізований військовий фонд для України, який поглине близько 6,5 мільярдів євро активів Європейського фонду миру і отримуватиме до 5 мільярдів євро на рік.

Ці гроші планують використовувати для закупівлі боєприпасів, безпілотників та ракет ППО для України.

Нагадаємо, в Україні запровадять інститут множинного громадянства. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні з нагоди Дня Соборності.

Глава держави наголосив, що сьогодні внесе у Верховну Раду законопроєкт, який дозволить ухвалити зміни до законодавства та запровадити в Україні відповідний інститут.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Соборності, який щорічно відзначається 22 січня.

У своєму зверненні глава держави відзначив важливість єдності для українців, адже саме вона робить наш народ надзвичайно сильним.

Головне