Євросоюз представить план закупівель зброї для України до кінця квітня, - Politico

Євросоюз представить план закупівель зброї для України до кінця квітня, - Politico

Європейський комісар з питань зовнішніх справ Жозеп Боррель планує представити до квітня поточного року стратегію щодо закупівлі озброєння для України. Про це повідомляє Politico.

У документі, який датований 25 березня та містить конкретні заходи минулого тижня, розглядаються кроки з посилення фінансової та військової підтримки України.

Згідно з ним, Боррель "планує представити пропозицію про спільні ініціативи з закупівлі (летального і нелетального) озброєння до квітня 2024 року".

Також передбачено, що Боррель "активізує зусилля" стосовно укладення угоди про виділення наступного траншу у розмірі 500 мільйонів євро в рамках Європейського фонду миру, на який зараз є блокування з боку Угорщини.

Крім цього, Боррель та країни ЄС продовжать обговорення зобов'язань у сфері безпеки, щоб завершити роботу над спільною заявою ЄС та України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США проти ударів по НПЗ: чи може Україна вийти за межі американських заборон

Нагадаємо, Україна розгорнула виробництво ракет з дальністю понад 640 кілометрів. Також наша держава почала розробляти системи протиповітряної оборони з високоточними ракетами, подібними до американського та норвезького пересувного зенітно-ракетного комплексу NASAMS.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала "крота" російської розвідки, який працював як головний спеціаліст в одному з департаментів Київської обласної військової адміністрації.

Головне