Європол приєднався до JIT для розслідування міжнародних злочинів, скоєних рф в Україні

Європол приєднався до JIT для розслідування міжнародних злочинів, скоєних рф в Україні

Європол приєднався до JIT для розслідування міжнародних злочинів, скоєних рф в Україні. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Агентство Європейського Союзу зі співробітництва правоохоронних органів (Європол) стало учасником Спільної слідчої групи (JIT), яка розслідує тяжкі міжнародні злочини в Україні, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Агентство Європейського Союзу зі співробітництва правоохоронних органів (Європол) стало учасником Спільної слідчої групи (JIT), яка розслідує вчинення найтяжчих міжнародних злочинів в Україні. Під час 17-го Консультативного форуму генеральних прокурорів Євроюсту генеральні прокурори семи країн-учасниць JIT та виконавчий директор Європолу Катрін де Боллє підписали угоду", - йдеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в п'ятницю.

Генеральні прокурори семи країн-учасниць і виконавча директорка Європолу Катрін Де Болле підписали відповідну угоду під час 17-го засідання Консультативного форуму генеральних прокурорів Євроюсту.

JIT була створена 25 березня 2022 року Литвою, Польщею та Україною за підтримки Євроюсту. 31 травня 2022 року Естонія, Латвія та Словаччина стали членами, а 13 жовтня 2022 року — Румунія.

Нагадаємо, російські загарбники у четвер, 5 жовтня, завдали два авіаудари по населених пунктах Херсонської області. Армія рф влучила поблизу обʼєкта транспортної інфраструктури.

Як ми зазначили раніше, у Бериславі на Херсонщині окупанти обстріляли медичний заклад, в результаті загинуло двоє людей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська у четвер, 5 жовтня, поцілили по Купʼянському району на Харківщині, в результаті загинуло 49 людей, семеро поранених.

 

 

Головне