Європейський союз закликав Угорщину та Словаччину відмовитися від російської нафти

Європейський союз закликав Угорщину та Словаччину відмовитися від російської нафти

Європейський союз закликав Угорщину та Словаччину шукати альтернативу російській нафті. Про це йдеться у листі єврокомісара з торгівлі Валдіса Домбровскіса, інформує Financial Times.

Домбровскіс заявив, що "необхідно активно проводити диверсифікацію економіки, відходячи від російського викопного палива".

Угорщина та Словаччина отримали звільнення від загальноєвропейської заборони на імпорт російської нафти після повномасштабного вторгнення рф в Україну, оскільки, за їхніми словами, вони не мали альтернативи.

Однак єврокомісар з торгівлі заявив, що вони могли б використовувати існуючий трубопровід, яким сира нафта надходить з Хорватії.

"Поточний аналіз комісії вказує на достатню пропускну здатність для Угорщини та Словаччини за допомогою альтернативних трубопроводів, таких як трубопровід Джанаф-Адріатик", - зазначив Домбровскіс.

Нагадаємо, що хорватський прем’єр-міністр Андрей Пленкович заявив, що його країна готова забезпечити Угорщину і Словаччину нафтою.

Як писали "Ми-Україна" раніше, імпорт нафти з росії в Індію зріс у травні до рекордних 2,1 мільйона барелів на день через зниження попиту Китаю на російську нафту.

Головне