Європейський Союз посилив санкції проти Білорусі: деталі

Європейський Союз посилив санкції проти Білорусі: деталі

Рада затвердила обмежувальні заходи проти білоруської економіки, спрямовані на віддзеркалення санкцій проти росії та вирішення проблеми обходу санкцій через інтеграцію економік. Ці заходи торкнуться торгівлі, послуг, транспорту та антиобхідних механізмів.

Про це повідомляє Рада Європейського Союзу.

Європейська Рада, 29 червня, ухвалила обмежувальні заходи проти білоруської економіки, враховуючи участь режиму Лукашенка в агресії росії проти України. Заходи спрямовані на віддзеркалення існуючих санкцій проти росії та включають обмеження в торгівлі, послугах, транспорті та заходи проти обходу санкцій.

У торгівлі передбачено заборону на експорт товарів подвійного призначення та технологій, що сприяють промисловому потенціалу Білорусі, а також на експорт товарів для морського судноплавства та предметів розкоші. Імпорт з Білорусі золота, алмазів, гелію, вугілля та сирої нафти також буде заборонено.

У сфері послуг Рада заборонила надання бухгалтерських, аудиторських, податкових консультацій, архітектурних, інженерних, ІТ та юридичних консультаційних послуг, а також рекламних, маркетингових та технічних перевірок.

У транспорті розширено заборону на перевезення вантажів автомобільним транспортом по території ЄС на причепах і напівпричепах, зареєстрованих у Білорусі. Також введено нові механізми для запобігання обходу санкцій через реекспорт чутливих товарів.

Нові заходи покликані мінімізувати ризик обходу санкцій та посилити тиск на білоруський режим за його підтримку російської агресії. Відповідні правові акти будуть опубліковані в Офіційному журналі ЄС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз запровадив санкції проти однієї з найбільших транспортних компаній росії "Трансконтейнер" та її генерального директора Михайла Концерева.

Головне