ЄС включив до санкційного списку алмазодобувного гіганта рф та його гендиректора

ЄС включив до санкційного списку алмазодобувного гіганта рф та його гендиректора

Європейська Рада 3 січня включила російського гіганта з видобутку алмазів "Алроса" та його генерального директора Павла Маріничева до списку об'єктів, які підпадають під санкції.

Про це йдеться на офіційному веб-сайті Ради ЄС.

Зазначається, що "Алроса" є найбільшою алмазодобувною компанією в світі та перебуває у власності російської держави, що здійснює більше 90% обсягу алмазного видобутку в росії.

Ця компанія становить важливий елемент економічного сектору, який приносить значні доходи уряду російської федерації.

Рішення ЄС розширює заборону на імпорт російських алмазів, що була введена у рамках 12-го пакету економічних та індивідуальних санкцій, прийнятого 18 грудня 2023 року у зв'язку з агресивною війною Росії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2024 рік – роздоріжжя для України та світу

Нагадаємо, у грудні ще дві країни розширили санкції проти рф та Білорусі у сфері експорту та спроб країни-агресорки обійти обмеження. Йдеться про Тайвань та Південну Корею.

Міністерство економіки Тайваню розширило список заборонених товарів для росії та Білорусі.  Уряд Південної Кореї також вирішив посилити експортний контроль проти росії та Білорусі. Країна розширила список товарів, на які тепер будуть поширені обмеження в експорті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, польські фермери погрожують повторно заблокувати рух на КПП "Шегині".

Головне