ЄС продовжив санкції на три роки за поширення та використання хімзброї

ЄС продовжив санкції на три роки за поширення та використання хімзброї

ЄС продовжив санкції на три роки за поширення та використання хімзброї. Про це повідомили у "Європейській раді"

Санкції було продовжено до 16 жовтня 2023 року. Заходи стосуються 15 фізичних та двох юридичних осіб. На зазначених осіб накладено заморожування активів, а громадянам та компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. На фізичних осіб додатково поширюється заборона на поїздки, яка не дозволяє їм в'їжджати на територію ЄС або прямувати через неї транзитом.

Новий інструмент дозволить країнам-членам отримувати часткові компенсації від ЄС за здійснення спільних оборонних закупівель у складі консорціуму, до складу якого входитимуть не менш як три країни Європейського Союзу. Для фінансування цієї програми компенсацій передбачається бюджетне фінансування в обсязі 300 мільйонів євро.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Фінляндія виділяє 92 млн євро на підтримку країн, що постраждали від російської агресії. Про це повідомляє пресслужба фінського МЗС.

Підтримку надають через Групу Світового банку. Фінляндія виділяє 62 мільйони євро на програму підтримки України та Молдови: 12 мільйонів євро з цієї суми передадуть як грант і 50 мільйонів євро у вигляді позики.

Крім того, Фінляндія надасть 30 мільйонів євро кредитом країнам, які постраждали від російської агресії. Зокрема, гроші спрямують на запобігання поширенню інфекційних захворювань. Про які саме країни йдеться, в МЗС Фінляндії не уточнюють.

 

Головне