ЄС продовжив санкції для Білорусі ще на рік за підтримку війни рф і внутрішні репресії

ЄС продовжив санкції для Білорусі ще на рік за підтримку війни рф і внутрішні репресії

Європейський Союз продовжив санкції для Білорусі ще на один рік, до 28 лютого 2025 року, за підтримку повномасштабного вторгнення росії в Україну і за внутрішні репресії.

Про це йдеться в ухваленому рішенні в понеділок, 26 лютого, у Брюсселі. Рад Європейського Союзу повідомила, що із серпня 2020 року було введено кілька послідовних раундів індивідуальних і секторальних санкцій проти осіб, які відповідальні за внутрішні репресії та порушення прав людини в Білорусі. Також санкції тривають у контексті участі Білорусі у повномасштабній війні росії проти України.

"Цими заходами ЄС сигналізує відповідальним політичним й економічним гравцям, що їхні дії та підтримка режиму й росії обходяться дорого", - йдеться в заяві.

При цьому окремі обмежувальні заходи включають заморожування активів і заборону на надання коштів. Також на фізичних осіб додатково поширюється заборона на виїзд. Зараз у списку перебувають 233 фізичні особи, серед яких і Олександр Лукашенко, і 37 юридичних осіб.

Білорусь продовжує бути об'єктом цільових економічних санкцій, зокрема, з обмеженнями у фінансовому секторі, торгівлі, товарах подвійного призначення, технологіях і телекомунікаціях, енергетиці, транспорті та інших.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив, що його країна планує ввести нові санкції проти росії, та закликав країни G7 проявити солідарність у допомозі Україні.

Головне