ЄС призупинив високі зустрічі з грузинським урядом

ЄС призупинив високі зустрічі з грузинським урядом

Європейський Союз вирішив призупинити зустрічі на високому рівні з представниками грузинського уряду у відповідь на дії та риторику правлячої партії Грузії. 

Про це повідомив Посол Європейського Союзу в Грузії Павел Герчинський, передає “Эхо Кавказа”.

Він зазначив, що у червні проходила внутрішня дискусія серед держав-членів ЄС про стратегію щодо Грузії, яка сприймається як недружня до Європейського Союзу. Посол вказав, що ЄС обговорив антизахідний наратив у країні та ухвалив рішення не мати контактів на високому рівні з нинішнім грузинським урядом.

“Ми обговорили, як нам слід підходити до антизахідного та антиєвропейського наративу, пропаганди та теорій змови, і вирішили не мати жодних контактів на високому рівні з нинішнім урядом Грузії. Саме тому за останні місяці не було ні візитів на високому рівні до Грузії, ні зустрічей на високому рівні з представниками грузинської влади у Брюсселі”, - заявив Герчинський.

Він також підкреслив, що якщо Грузія стане однопартійною державою, вона не зможе стати членом Євросоюзу.

Герчинський зазначив, що ЄС базується на цінностях, таких як свобода, демократія та права людини, і висловив сподівання, що на виборах 26 жовтня грузинський народ обере уряд, який дотримуватиметься цих принципів.

Нагадаємо, спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі підписав закони, що обмежують права ЛГБТ-спільноти, після того як президентка країни Саломе Зурабішвілі відмовилася ставити свій підпис під документом.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, партія "Грузинська мрія" використала фото зруйнованих росіянами міст України у своїй передвиборчій програмі. Зокрема, знімки розмістили на передвиборчих банерах.

Головне