ЄС пообіцяв таки надати Україні мільйон боєприпасів до кінця року

ЄС пообіцяв таки надати Україні мільйон боєприпасів до кінця року

Завдяки нарощенню Європейським Союзом виробництва, Україна отримає до кінця 2024 року більше як мільйон боєприпасів. Про це заявив Верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель.

Про це заявив представник Євросоюзу Жозеп Боррель за підсумками зустрічі з премʼєром Денисом Шмигалем.

Посадовці обговорили спільні кроки у сфері європейської інтеграції, а також питання посилення санкцій проти агресора та конфіскацію російських активів.

"Загальна картина на даний момент така: з березня минулого року, до цього часу, до початку цього року, ми вже поставили 330 тисяч боєприпасів. Це одна третина цілі. І ці боєприпаси переважно взяті з наших наявних запасів. До березня цього року ми очікуємо що ця цифра буде збільшена ще на 200 тисяч", — сказав глава європейської дипломатії.

Нагадаємо, Австрія відхилила запит української сторони щодо екстрадиції колишнього очільника Нацбанку України Кирила Шевченка. Експосадовця та йог спільників підозрюють у виведенні з "Укргазбанку" понад 200 млн грн.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на заводі з виробництва безпілотників Bayraktar, який наразі будується поблизу Києва, буде працювати близько 500 осіб.

Головне