ЄС планує нові санкції проти росії, які стосуватимуться 200 осіб і компаній, – Spiegel

ЄС планує нові санкції проти росії, які стосуватимуться 200 осіб і компаній, – Spiegel

Європейський Союз планує новий пакет обмежувальних санкцій проти росії, які стосуватимуться 200 осіб і компаній. Вони будуть представлені до другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це повідомило німецьке видання Spiegel. Як зазначається, цей пакет санкцій має бути вже 13-м з початку масштабної війни. Посадовці Євросоюзу мають намір заморозити активи ще низки фізичних та юридичних осіб з росії.

Видання передає, що під санкції має потрапити ще низка компаній, які сприяють військовому та технологічному зміцненню країни-агресорки або розвитку її сектору оборони та безпеки. Цим підприємствам не будуть дозволяти купувати товари та технології військового призначення з країн Європейського Союзу.

Подібний інструмент ЄС вже використовував проти компаній, які розташовані в Китаї, Узбекистані, Ірані та Об’єднаних Арабських Еміратах. Вони беруть участь в обході санкцій Євросоюзу.

Пропозиції щодо нового пакету санкцій вже були представлені високопосадовцями Комісії ЄС представникам країн ЄС на минулих вихідних. Надалі планується ​​розробка проєкту рішення про санкції, з яким повинні офіційно погодитися всі 27 країн-членів. Також, ймовірно, країни можуть ухвалити рішення, згідно з яким вилучать доходи від зберігання заморожених коштів центробанку рф на користь України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росія розблокувала частину північнокорейських активів, заморожених за рішенням ООН в одному з російських банків, в обмін на зброю. Це 9 млн доларів із 30 млн заморожених через санкції активів.

Головне