росія дозволила розблокувати частину заморожених активів КНДР в обмін на зброю

росія дозволила розблокувати частину заморожених активів КНДР в обмін на зброю

росія розблокувала частину північнокорейських активів, заморожених за рішенням ООН в одному з російських банків. Про це повідомляє видання The New York Times.

За інформацією джерел видання, це 9 мільйонів доларів із 30 мільйонів доларів заморожених через санкції ООН північнокорейських активів. Ці гроші КНДР використає для придбання сирої нафти.

Крім того, північнокорейська підставна компанія нещодавно відкрила рахунок в іншому банку рф, що свідчить про те, що Москва, можливо, допомагає Пхеньяну обійти санкції.

"Хоча неясно, чи надала росія Північній Кореї військові технології, які вона може хотіти, нові банківські зв'язки були б дуже важливими для Північної Кореї, і, можливо, навіть більш важливими для неї", - пише NYT.

Як писали "Ми-Україна" раніше, США, Південна Корея та Японія засудили Північну Корею за торгівлю зброєю з росією та нові ракетні випробування. 

Заступник міністра закордонних справ Південної Кореї Чон Бьон Вон під час візиту російського колеги Андрія Руденка в Сеул зробив заяву.

 

Головне