ЄС передав Україні систему для розмінування DOK-ING MV-10

ЄС передав Україні систему для розмінування DOK-ING MV-10

Європейський Союз передав систему розмінування DOK-ING MV-10 Україні. Систему отримана Державною службою спеціального транспорту України.

Про це повідомляє пресслужба ЄС.

"Ця поставка є останньою у рамках пакета гуманітарної допомоги з розмінування в Україні, який має загальну вартість у 25 мільйонів євро від Європейського Союзу. Цей пакет був оголошений під час саміту Україна-ЄС у лютому 2023 року", - йдеться у заяві.

Система розмінування MV-10 призначена для нейтралізації протипіхотних та протитанкових мін і інших неспрацьованих боєприпасів на великих територіях. Завдяки можливості дистанційного керування вона є особливо безпечною у використанні. Ця система може розмінувати до 4000 квадратних метрів за годину, включаючи круті схили.

Підтримка ЄС у сфері розмінування включає також спеціальний навчальний курс для українських операторів, які будуть працювати з системою MV-10.

Станом на 3 лютого близько 30% території України залишаються замінованими вибухонебезпечними предметами, що становить понад 174 000 квадратних кілометрів. Загалом з моменту початку широкомасштабного вторгнення саперні групи Держспецтрансслужби виявили, вилучили і знешкодили 103 067 вибухонебезпечних предметів.

Територія площею 57 273,36 гектари була розмінована. Крім того, фахівці провели розмінування та перевірили 818,76 кілометрів автомобільних доріг, 2293,68 кілометрів залізничних колій, 37,1 кілометрів газопроводів та 435,87 кілометрів ліній електропередачі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Києві знеструмлено майже 20 000 споживачів.

Головне