ЄС не встигне передати Україні обіцяний 1 млн боєприпасів до березня, - Кулеба

ЄС не встигне передати Україні обіцяний 1 млн боєприпасів до березня, - Кулеба

Європейський Союз, ймовірно, не зможе виконати план постачання Україні мільйона снарядів через "поганий стан оборонної промисловості".

Це було оголошено міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою під час участі у телемарафоні "Єдині новини".

Нещодавно видання Bloomberg опублікувало статтю, в якій стверджувалося, що Євросоюз відстає від плану надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року. За інформацією видання, наразі ініціатива реалізована лише на 30% від запланованого, і з урахуванням обсягу підписаних контрактів, існує ризик невиконання поставлених завдань.

"На жаль, агентство Bloomberg говорить правду. Є питання, і ми, скажімо так, багато і гучно б'ємо у дзвон", – заявив Кулеба.

Він додав, що причиною цієї проблеми є не відсутність політичної волі в ЄС, а "поганий стан оборонної промисловості" та "велика кількість несинхронізованих процесів, бюрократії". Голова МЗС закликав Євросоюз розробити цілісну політику у сфері оборонних індустрій", – підкреслив Кулеба.

Кулеба додав, що в ЄС уже вживаються заходи для виправлення ситуації.

"Але треба швидше, треба більше. І ми тут дуже цінуємо підтримку Євросоюзу, але будемо їх підганяти. Тому що, знову ж таки, перед очима стоїть український піхотинець, а йому потрібні снаряди", – підкреслив Кулеба.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Єврокомісія виділяє 110 млн євро на допомогу постраждалим від війни українцям.

Головне