ЄС готує санкційний удар по Ірану за постачання ракет росіянам, - Bloomberg

ЄС готує санкційний удар по Ірану за постачання ракет росіянам, - Bloomberg

Євросоюз готується до рішучих дій у відповідь на постачання Іраном балістичних ракет Москві. Як дізналось Bloomberg, ЄС розробляє пакет санкцій, який охопить близько дюжини фізичних осіб та організацій, включаючи компанії з інжинірингу, металургії та авіаційної галузі.

Очікується, що нові обмежувальні заходи будуть схвалені до кінця нинішнього місяця, коли лідери блока зберуться на саміт у Брюсселі. Це стане першою реакцією ЄС на поставки іранських ракет росії, які, за оцінками США та Європи, відбулися минулого місяця.

Джерела видання повідомляють, що поточні обмеження ЄС є лише першим кроком, і наразі розглядаються додаткові. Водночас, США також планують ввести санкції проти Ірану за його нещодавній напад на Ізраїль і закликають союзників до подібних дій.

Як відомо, минулого відомо західні розвідки підтвердили передачу Тегераном Москві балістичних ракет. У відповідь США, ФРН, Франція та Велика Британії запровадили проти Ірану додаткові санкції. Іранська влада, свою чергою, заперечує факт передачі ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балістика - не "шахеди": Захід підвищуватиме санкційні ставки проти Ірану, - Власюк

Як писав "Ми-Україна" раніше, Москва активно використовує Киргизстан як ключову третю країну для підтримки торговельних відносин з європейськими державами, попри численні санкційні заходи. Ця центральноазійська країна стала важливим транзитним пунктом для російської торгівлі.
 

 

Головне