Єрмак про безпекові угоди: Ніколи не стануть "Будапештським меморандумом-2" чи "Мінськом-3"

Єрмак про безпекові угоди: Ніколи не стануть

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак запевнив, що безпекові угоди, які укладає Україна з партнерами, не стануть "Будапештським меморандумом-2" чи "Мінськом-3". 

Голова ОПУ під час виступу на форумі "Україна. Рік 2024" зазначив, що такого ніколи не станеться при президентові Зеленському.

"Як я колись казав, що при цьому президентові ніколи не буде "Мінська-3", так і при цьому президентові ніколи не буде "Будапешту". Ми зробили всі висновки з помилок нашої країни за весь цей період. І тому ми на сьогоднішній день віримо в конкретику, віримо в юридичні зобов'язання і саме на цьому будуються договори, які ми вже уклали з шістьма країнами", - наголосив Єрмак.

Водночас він нагадав, що напередодні Україна уклала відразу дві угоди у сфері безпеки - з Канадою та Італією. 

"Я думаю, що найближчим часом ще декілька країн підпишуть ці угоди", - наголосив голова Офісу президента. 

Також очільник ОПУ зазначив, що кожна угода передбачає підтримку України на шляху до НАТО та ЄС.

"Кожна ця угода містить підтримку майбутнього України в НАТО і в Європейському союзі. Тому ми розглядаємо це як проміжний етап до повноцінного членства в НАТО. Але це вже робота конкретна щодо нашого вступу в НАТО. Тому що кожна ця угода містить підтвердження країни підтримувати нас на цьому шляху", - наголосив Андрій Єрмак. 

При цьому він додав: "Підписання цих угод це вже відкритий процес вступу України в НАТО".

Як повідомляли "Ми-Україна", заступник керівника ОПУ Ігор Жовква розповів, що Україна та США ведуть переговори щодо безпекової угоди, яка може стати однією з найсильніших.


 

Головне