Єрмак обговорив з представниками Lockheed Martin оборонні потреби України

Єрмак обговорив з представниками Lockheed Martin оборонні потреби України

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак зустрівся з делегацією американської оборонної компанії Lockheed Martin, яку очолює віцепрезидент компанії Реймонд Піселлі. Про це повідомила пресслужба Офісу президента України.

Керівник ОП під час зустрічі розповів про наслідки нещодавніх обстрілів, зокрема про складну ситуацію в Харкові та області. Та наголосив, що саме тому Україна сьогодні вкрай потребує посилення ППО.

"Україна сподівається на те, що Палата представників Конгресу США якнайшвидше ухвалить важливе рішення щодо виділення пакета підтримки. Окрему увагу учасники зустрічі приділили питанню майбутньої експлуатації винищувачів F-16, виробником яких є Lockheed Martin, та всіх необхідних для цього підготовчих кроків", - наголосив Єрмак.

Він зазначив, що Україна дуже розраховує на кооперацію з американськими компаніями у питанні збільшення виробництва власної оборонної продукції.

Нагадаємо, Чехія уклала контракт на перші 180 тисяч артилерійських боєприпасів для України і працює над отриманням ще 300 тисяч одиниць. Про це повідомив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала у статті для Financial Times (FT). 

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Оріхівському напрямку українські бійці відбили дев'ять атак противника. Про це повідомили Сили оборони півдня.

Головне