Єдині пускові для "Калібрів" та "Оніксів": росіянам доводиться уніфікувати обладнання для різних ракет

Єдині пускові для

Україна змушує росіян адаптувати свою ракетну стратегію. Ворог дав старт будівництву уніфікованих пускових установок для крилатих ракет "Калібр" та протикорабельних ракет "Онікс", розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Цей крок, за його словами, є прямим наслідком високої ефективності української протиповітряної оборони у знищенні ворожих ракет.

"За інформацією військових, росіяни врахували цей досвід і будують уніфіковані шахти для пусків - і для "Калібрів", і для "Оніксів," - повідомив Плетенчук.

Попри те, що "Калібри" з їхньою бойовою частиною вагою 450 кг все ще становлять серйозну загрозу, їх використання зазнало змін. Тепер ці ракети застосовуються переважно для перевантаження української системи ППО під час комбінованих атак з використанням ракет та дронів.

Плетенчук також зазначив, що протягом останніх днів у Чорному та Азовському морях не спостерігалося носіїв крилатих ракет. У Чорному морі взагалі відсутні ворожі кораблі, а в Азовському зафіксовано лише три мінні тральники та один ракетний катер, який не становить значної загрози зі своєї поточної позиції.

Нагадаємо, військовослужбовці рф вдень 13 липня вкотре атакували ракетним озброєнням Одещину. Били балістикою, ймовірно, ракетою "Іскандер-М". Противник цілив по Під ворожим прицілом знов рекреаційна та прибережна зони. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, оператори Головного управління розвідки підірвали ворожий склад БК і пункт запуску FPV-дронів. Також розвідники завдали низку ударів по польових укріпленнях ворожої піхоти та місцях їхньої дислокації. 

Головне