Ярославу Магучіх визнали найкращою спортсменкою 2023 року

Ярославу Магучіх визнали найкращою спортсменкою 2023 року

Ярославу Магучіх, стрибунку у висоту, визнали найкращою спортсменкою 2023 року в Україні з 597 балами. Вона випередила легкоатлетку і віцечемпіонку світу у потрійному стрибку Марину Бех-Романчук зі 434 балами.

Про це повідомила Асоціація спортивних журналістів України. Як зазначається, мешканка Дніпра в 2023 році стала чемпіонкою світу в Будапешті після здобуття "золота" на відкритому просторі.

Вона також перемогла у фіналі Діамантової ліги та завершила сезон на позиції лідера. Це відбувається вже другий рік поспіль.

Крім того, цьогоріч 22-річна спортсменка отримала своє друге "золото" чемпіонату Європи у приміщенні.

Минулого року Ярослава Магучіх також стала найкращою спортсменкою за версією АСЖУ. Її наставниця Тетяна Степанова за голосуванням членів АСЖУ перемогла у номінації "Найкращий тренер року" і випередила двох чоловіків - Сергія Реброва та Енвера Аблаєва.

Водночас найкращим юним спортсменом 2023 року визнано Олександра Желтякова. Він двічі виграв чемпіонат світу та Європи з плавання серед юніорів (на дистанціях 100 та 200 м на спині).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, член збірної України з фехтування на рапірах Федір Єпіфанов загинув під час боротьби проти російських загарбників в ході війни. Єпіфанов активно захищав Україну з моменту початку російського вторгнення, вступивши в боротьбу за свою країну в молодому віці - йому було лише 18 років. Він призупинив свою спортивну кар'єру на користь захисту Батьківщини.

Головне