Якщо зможуть, то віддадуть: Трамп запропонував надати допомогу Україні в кредит

Якщо зможуть, то віддадуть: Трамп запропонував надати допомогу Україні в кредит

Колишній президент США та кандидат на майбутніх виборах Дональд Трамп запропонував надати допомогу Україні в кредит.

Про це Трамп заявив на мітингу в Північному Чарльстоні під час передвиборчої кампанії перед президентськими праймеріз Республіканської партії у Південній Кароліні, повідомило видання Bloomberg.

"Вони хочуть дати їм ще 60 млрд доларів. Зробіть це ось так. Позичте їм гроші. Якщо вони зможуть це зробити, вони повернуть нам гроші. Якщо вони не зможуть це зробити, їм не доведеться повертати нам гроші", - заявив Трамп.

Американський експрезидент також додав, що схожу схему він використовує щодо спортсменів. Наприклад, так буває з професійними гравцями у гольф, у яких "немає грошей, але багато талантів".

Крім того, журналісти Bloomberg розповіли, що деякі представники республіканців в Сенаті США підтримали ідею Дональда Трампа, що передбачає надання Україні та іншим країнам безвідсоткових кредитів без планових виплат. Як зазначається, серед цих сенаторів - Ліндсі Грем з Південної Кароліни та Маркуейн Маллін з Оклахоми. При чому ці сенатори в цілому підтримують надання Україні допомоги, наголошують журналісти видання.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, допомога Україні, яка веде війну з росією, це не благодійність, а інвестиції у безпеку країн НАТО, заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг. Водночас він нагадав, що країни-члени Альянсу постійно допомагають Україні наближатися до стандартів НАТО.

Головне